вторник, 25 октября 2011 г.

Створено казенне підприємство "Морська пошуково - рятувальна служба"

Информация с портала Кабинета Министров Украины:

Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про забезпечення функціонування єдиної системи пошуку і рятування на морі». Документ датований 20 жовтня 2011 року.

Утворене казенне підприємство «Морська пошуково- рятувальна служба» віднесено до сфери управління Міністерства інфраструктури.

«Основним завданням казенного підприємства є організаційно – технічне забезпечення сталого функціонування та подальшого розвитку національної системи пошуку і рятування у морському пошуково-рятувальному районі України »,- йдеться в постанові.

До цього часу функції із забезпечення пошуку і рятування на морі виконувались різними підприємствами, що належать до сфери управління Мінінфраструктури. В результаті не було єдиної політики, система пошуку і рятування працювала неефективно, бракувало фінансування. Для того, аби виправити такий стан речей та удосконалити діяльність системи пошуку і рятування створено казенне підприємство «Морська пошуково - рятувальна служба».

На переконання Міністерства інфраструктури, яке є розробником проекту нормативно – правового акту, прийняття постанови «Про забезпечення функціонування єдиної системи пошуку і рятування на морі» закладає основу ефективній організації морської пошуково-рятувальної служби за такими напрямками:
-фінансове, організаційне та технічне забезпечення операцій з пошуку і рятування та ліквідації аварійних забруднень на морі;
-інтеграція галузевих фінансових, технічних, організаційних ресурсів;
-технічне, інформаційне та аналітичне забезпечення прийняття управлінських рішень;
-забезпечення координації управління операціями пошуку і рятування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий